blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG luiges25
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
luiges25



Co parkour vlatne je,,,
pridal luiges25 24.6. 2008 o 17:57

PARKOUR NA SLOVENSKU

le parkour je v našich krajinách má už pomerne stabilnú základňu, bol mnoho krát viac alebo menej úspešnejšie prezentovaný vo všetkých médiách.

Pred dvoma rokmi vzniklo tiež združenie Le Parkour Slovakia, ktoré sa snaží šíriť informácie o parkoure, organizovať spoločné zrazy a napomáhať rozvoju tohoto športu na Slovensku.

SMEROVANIE SLOVENSKÉHO PARKOURU

Parkour je len slovo, ktoré sa snaží pomenovať určitý proces. Tento proces by bolo možné popísať ako spôsob presunu z bodu A –start do bodu B-ciel čo najpriamejšou cestou. Cesta, ktorú musí človek zdolať aby dosiahol tento ciel, sa mení. Nie je teda možné určiť dopredu spôsob, akým ju možno zdolať a nie je tak možné určiť, ktorý druh pohybu je potrený alebo naopak nepotrebný pre tento “šport”. Vytváranie umelých pravidiel a definicii len vracia ľudí späť k nudnej a únavnej ceste. Tak ako sa menia ľudia – vyvíjajú, takisto sa vyvíja a meni aj parkour. Parkour je o voľnosti, kreativite, prekonávaní prekážok čo najefektívnejším a zároveň najelegantnejším spôsobom. Parkour je jednoducho umenie pohybu!

Ak už musíme nejakú cestu zdolať, tak nech je pre nás tá cesta potešením a nie utrpením. Vitajte vo svete, kde nexistujú pravidlá, definície a prekážky. Vitajte vo svete Parkour-u!

UPOZORNENIE

Parkouristi sa snažia o plynulý pohyb v zložitom prostredí nedeštruktívnym spôsobom. Nesnažte sa preto ísť na súkromné pozemky a zakázané miesta. Ak si niekde neprajú, aby ste tam skákali, tak máte dve možnosti: vysvetliť im, čo je parkour a že nemáte umýsel ničiť majetok, alebo môžete jednoducho odísť a nevyvolávať konflikty. V okolí je kopec iných miest, kde sa dá robiť parkour, takže netreba sa s nikým zbytočne hádať. Ak vás náhodou zastaví polícia, potom určite nezačnite utekať. Prácou polície je chrániť občanov a majetok a parkour je zatiaľ neznámy, ako taký môže teda vzbudzovať zvedavosť ochrancov zákona. Ak robíš parkour, trénuješ triky a naozaj nerobíš nič čo by sa priečilo zákonu, potom sa snaž byť zdvorilý a vysvetliť čo práve robíš. Pokiaľ je to možné, snaž sa byť zdvorilý, hádaním sa a alebo nebodaj opätovaním vulgarizmov len svoju protistranu utvrdíš v jeho predsudku. Ak si nerobil nič zlé, bráň svoj postoj, ale buď slušný.



Prístupov 2232
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
parkour
[ 22.9.2008] (príspevkov 0)
parkour 1
[ 22.9.2008] (príspevkov 0)
parkour
[ 22.9.2008] (príspevkov 0)
Parkour pokracovanie 5 č.
[ 22.9.2008] (príspevkov 0)
Parkour 5
[ 22.9.2008] (príspevkov 0)
srandy
[ 22.9.2008] (príspevkov 0)
bmx
[ 20.9.2008] (príspevkov 0)
auta
[ 20.9.2008] (príspevkov 0)
Neptun
[ 20.9.2008] (príspevkov 0)
Uran
[ 20.9.2008] (príspevkov 0)