blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG luiges25
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
luiges25



Parkour 4
pridal luiges25 20.9. 2008 o 13:58

                                                       Parkour

Pár mesiacov pred prázdninami sme sa konečne rozhodli kúpiť letenky do Paríža aby sme sa konečne vydali na našu cestu do Lisses. Letenky nás vyšli na 2900Sk/osoba tam aj spať a hotel Formule 1 nás stál 30 euro/noc. Týždeň pred Lisses sme mali celkom zhon s niektorými organizačnými vecami keďže sme nevedeli čo a ako bude. Nakoniec prišiel deň D a tak sme odlietali z Bratislavy do Paríža okolo piatej hodine. Po vykročení z Parížskeho letiska sme trochu blúdili no nakoniec sme sa dopravili do Lisses metrom a RER vlakmi. Škoda, že sme nenatrafili na autobus 285 ktorým by nás to vyšlo oveľa lacnejšie. Do hotela sme prišli okolo desiatej alebo jedenástej hodine.

Pred našou cestou do Lisses som videl dokumentárny film o tomto mieste - Pilgrimage od TK17 a tak som predpokladal som, že v Lisses stretneme aj ďalších traceurov. Avšak hneď pred príchodom pred hotel sme ich stretli desiatich. Bola to časť chalanov z Írska, Nemecka a Poľska. Práve s Poliakmi sme najviac chodili do Lisses a Evry, keďže sme si z časti rozumeli aj po poľsky a slovensky. Pri ceste s Poliakmi do Evry sme stretli Duncana(TK17), ktorý bol v Lisses dokonca až na mesiac. Každý deň sme stretávali niekoho nového ako Yamakasi a ďalších traceurov zo zahraničia.

Bruce a Alex sú traceuri, ktorý bývajú v Lisses a častokrát tam aj poriadajú tréningy. Určite sa s nimi oplatí stretnúť a zatrénovať. Hneď druhý deň sme sa zobrali s ďalšími chalanmi na ich tréning. Začínal krátkym zahriatím a následným behom. Dobehli sme na miesto, kde bola cesta a okolo nej mnoho veľkých kameňov. Medzi kameňmi bola vždy minimálne dvojmetrová medzera. Je to ideálne miesto na nácvik Saut de precision. A tak sme sa pustili s chuťou do nich. Tých kameňov bolo tak veľa, že niektorí radšej postupne odišli. Pri únave som sa občas nedokázal sústrediť ani na dopad. Na druhý deň sme sa zobudili so svalovicou. Ďalší tréning s Brucom a Alexom sa konal v deň kedy bolo zamračené a občas trochu popŕchalo. Miesta na ktorých sme trénovali sa dosť šmýkali. Na tomto tréningu nás bolo viac, dokonca tu boli aj dve traceuse. Tréning sa začal zahriatím a následnou chôdzou po štyroch. Silové cvičenia sme cvičili na rôznych prekážkach. Tréning sa skladal z lezenia, šplhania, cvikov na nohy a zakončil sa chôdzou po štyroch.

Schody pri telocvični sú výborným miestom na tréning a práve tu sme stretli Sebastiena Goudota, ktorý sa vtedy vrátil z workshopu v Poľsku. Tréning ktorý sme zase dostali od neho bol zložený z lezenia, preskokov, kľikov, lezenia po strome a po lampách, výlezov na škole a cvikov na nohy. Počas tréningu sa k nám pripojil aj Cisco. Druhý večerný tréning s Goudotom, Alexom a Ciscom sa niesol skôr v pohodovej atmosfére. Tréning sa konal za Dame du Lacom a skladal sa z behu, výskokov, chôdzi po štyroch, balancu a cat balancu dopredu aj dozadu.

S Laurentom z Yamakasi, ktorý nás pozval na tréning sme sa stretli na stanici Evry-Courcouronnes. A tak sme šli s ním a ďalšími dvoma traceurmi z Fínska rer a metrom do Bercy. Bercy je neznáme ale vhodné tréningové miesto ako pre kondíciu tak i pre silové cvičenia. Našu skupinu viedol Laurent a postupne prišlo veľa mladých ľudí, ktorý často trénujú s Yamakasi. Tréning s Laurentom sa skladal prevažne z behu. Medzi každým behom sa vždy striedali silové cvičenia od rôznych klikov až po cvikov pre brucho a ďalších cvikov na posilnenie tela. Po každej časti sme mali oddych dve až tri minúty. Beh bol väčšinou po schodoch a zakaždým bol o niečo dlhší a ťažší. Koniec za tréningom robil dlhý kondičný beh(flow) pri ktorom sme využívali rozne techniky. Náročnosť tréningu vystihol najlepšie Martin a Laurent:”Tréning nebol dlhý a ťažký, ale bol veľmi intenzívny.”

Ako už bolo spomínané častokrát sme chodili hlavne s Poliakmi, Tk17 a ďaľšími do Lisses, Evry alebo na Dame du Lac. Pár dni po našom príchode do Lisses sme stretli aj chalanov zo slovenského Freeway tímu. V čase kedy sme boli v Lisses bol štátny sviatok a tak sme mali možnosť si podať ruku so Sebastienom Foucanom a vidieť krásny ohňostroj nad Dame du Lacom. Niektoré veci sa v Lisses zmenili. Napr. z námestia Le Long Rayage celkom zmizli betónové stupienky a kvetináče, keďže má byť vedľa nová budova. Nakoniec cesta do Lisses nieje zaujímavá iba pre svoje slávne miesta, ale hlavne pre ľudí ktorých stretnete a s ktorými máte možnosť trénovať a rozprávať sa o Parkoure.

 

 



Prístupov 2167
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
parkour
[ 22.9.2008] (príspevkov 0)
parkour 1
[ 22.9.2008] (príspevkov 0)
parkour
[ 22.9.2008] (príspevkov 0)
Parkour pokracovanie 5 č.
[ 22.9.2008] (príspevkov 0)
Parkour 5
[ 22.9.2008] (príspevkov 0)
srandy
[ 22.9.2008] (príspevkov 0)
bmx
[ 20.9.2008] (príspevkov 0)
auta
[ 20.9.2008] (príspevkov 0)
Neptun
[ 20.9.2008] (príspevkov 0)
Uran
[ 20.9.2008] (príspevkov 0)